Zelf de Vroommroute rijden?

Niet zonder deze verplichte voorbereidingskost


Onze vrouw verkent in KH nummer 4 geflankeerd door wielerclub – en mannenclub – de Jumpers de Vroommroute: meer dan 90 km fiets- of Vespaplezier langs Knokke-Heist en omstreken. De Vroommroute loodst je door één Nederlandse en vier Vlaamse gemeenten langs de Zwinstreek.

Wij stelden een basispakket samen met handige beelden, kaartjes en bijkomende route-informatie voor als je zelf de pedalen bestijgt. Verplichte voorbereidingskost.

De Vroommroute in beeld

Bij de officiële opening van de Vroommroute in augustus 2009 reed Burgemeester Lippens de route in op een knalrode Vespa. Moeilijk voor te stellen? Wij hebben de beelden.

Praktische routeplanner met highlights

Op de website van RouteYou vind je een bijzonder handige interactieve tijdslijn, waarmee je in een oogopslag ziet waar en wanneer je welke bezienswaardigheid tegenkomt: de panoramische plekjes, culturele hoogtepunten en natuurlijk pitstops voor de dorst. Scroll naar beneden en je krijgt nog de populairste autoritjes in de buurt erbij. Graag gedaan.

Leesvoer voor onderweg

Er is ook een overzichtelijke folder beschikbaar, boordevol interessante wetenswaardigheden over alles wat je pad kruist. Zolang er geen Lonely Planet-editie komt voor de Vroommroute, is dit het perfecte alternatief.

De smaak te pakken?

Er zijn heel wat toffe wielerclubs in Knokke-Heist, waar ze je met plezier inwijden in de geheimen van de fiets. Een ideale manier om in groep de streek te verkennen. Steek je licht eens op bij deze clubs:

CTC LICHTTOREN
CYCLING CLUB CNOCKE
DE BUMPERS
DE VRIJE TRAPPERS
DUNESTAMPERS vzw
FIETSCLUB OKRA DE DOORZETTER
FV PASSE-VITE
KNOKSE WIELERCLUB DE JUMPERS
VELOKLUP DUNEPISSERS KNOCKE-HEYST
WTC CASINO TEAM
WTC CHALET SUISSE
WTC DE WALLETRAPPERS
WTC DREAM TEAM
WTC HOLIDAY
WTC ROADRUNNERS
WTC STRANDJUTTERS

Share
This entry was posted in Magazine 4. Bookmark the permalink.