Smakelijk

Zeeuwse mossel Tzatziki anno 2010

Ingredienten voor 4 personen

Mosselen:  20 grote Zeeuwse mosselen, 1ui, 1 stang selder, 1dl witte wijn
Hangop van Griekse yoghurt: 5dl Griekse yoghurt, 0,5dl  azijn van augurk, verse tijm naar smaak, 1 teentje geperste look, witte peper
Granité : sap van 2 citroenen, 1 l vers geperst komkommersap , 0,5 l vers sap van granny smith-appelen, 0,25 l gezeefd mosselsap, 0,5 l suikerwater

Krokant broodkruim:  grof zout, verse oregano naar smaak, panko (Japans paneermeel), 0,25 l kruidenolie

Bereiding

  • Was de mosseltje en kook ze gaar met stukjes ui , selder en wat witte wijn tot ze net volledig open zijn. Haal ze uit de schelp en bewaar ze in het gezeefde reeds afgekoelde sap.
  • Voeg nu het komkommersap , het granny smith-sap, het mosselsap, het citroensap en het suikerwater samen. Mix de mengeling en plaats die in diepvries. Roer er om de 20 min doorheen met een vork. Zo bekom je de granité.
  • Voeg nu de geperste look, het augurkensap, 5dl Griekse yoghurt en de thijm samen. Kruid met peper en laat een uur trekken. Hang het mengsel dan op in een neteldoek.
  • Bak de panko in de kruidenolie tot het mooi bruin is. Voeg daarna fijn gesneden oregano en geraspte citroenschil toe en kruid af met wat grof zout.
  • Schil de komkommer in fijne reepjes en rol die op. Begiet met een klein beetje kruidenolie.
  • Dresseer het gerecht zoals op in het filmpje.

Met dank aan chef Frederik Deceuninck van Restaurant Sel Gris.

Share
This entry was posted in Magazine 2. Bookmark the permalink.