Smakelijk

Aardbeienstronk

Ingrediënten

Voor het zanddeeg:
250 g tarwebloem
100 g suiker
125 g boter (op kamertemperatuur)
1 ei

Voor de aardbeienmousse:
85 g witte chocolade
115 g room
90 g aardbeienpuree
20 g aardbeienfragola
30 g kristalsuiker
60 g eiwit
3 blaadjes gelatine*

Voor de spiegel:
100 g neutrale spiegel
4 g rode bietenpoeder (of aangepaste hoeveelheid rode kleurstof)
2 blaadjes gelatine*

Voor het interieur:
30 g passievruchtensap
15 g sinaasappelsap
20 g kristalsuiker
20 g eidooier
15 g boter
2 blaadjes gelatine*
10 à 20 g aarbeienconfituur

Bereiding

Zanddeegbodem:
Meng de boter samen met de suiker. Voeg het ei en de bloem toe en kneed alles tot een egale massa. Rol het deeg uit en snijd het uit in de gewenste vorm. Bak het gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.

Interieur:
Breng het passievruchten- en sinaasappelsap samen met de kristalsuiker aan de kook. Neem daarna de pot van het vuur en voeg de boter toe. Wanneer de boter gesmolten is, voeg je er al roerend het eigeel aan toe en als laatste de gesmolten gelatine. Laat het mengsel goed afkoelen, giet het vervolgens in een kleinere vorm dan de uiteindelijke stronkvorm (max. 2,5 cm hoog), en vries het in.

Aardbeienmousse:
Klop het room halfvast op. Klop ook het eiwit op en giet er ondertussen de kristalsuiker bij. Meng de gesmolten gelatine rustig onder het eiwit en voeg vervolgens de gesmolten witte chocolade toe. Goed mengen. Voeg tot slot de aardbeienfragola en aardbeienpuree toe, ook de half opgeklopte room mag er nu bij.

Vul de vorm voor ¾, bestrijk het interieur met een laagje aardbeienconfituur en druk deze lichtjes aan in de mousse. Vul de vorm verder en strijk af. Leg er de afgebakken zanddeegbodem op en vries de vorm in.

Spiegel:
Meng de neutrale spiegel en het rode bietenpoeder en warm het mengsel zachtjes op tot ± 25°C. Voeg er de gesmolten gelatine aan toe, meng goed en giet de massa over de ontvormde nog vervroren stronk. Laat het even opstijven, snijd vervolgens de zijkanten van de stronk en werk deze af naar keuze.

*gelatine: de blaadjes laten weken in koud water, uitwringen en laten smelten in de microgolfoven. Opgelet dat ze niet te warm worden!

Share
This entry was posted in Magazine 7. Bookmark the permalink.