Smakelijk

Tonijn-Sushi Ponzu

Ingrediënten:

200 g tonijn * 300 g sushirijst * 1 komkommer * sushiazijn * mirin (zoete rijstwijn) * limoen * wasabi * zure room * olijfolie * sesamolie * sojasaus * sinaasappel * yuzusap * gember * iota (texturas) * zeebes * radijs

Bereiding:

De ponzu maken
Kook de sojasaus, de gember en het water op met 1g lota per halve liter. Werk af met sinaassap, limoensap, yuzusap. Laat alles infuseren en doe dan het geheel door een zeef.
Marineer de komkommerplakjes in sushiazijn, olijfolie en zwarte peper.

De sushirijst maken
Laat 300 g sushirijst 30 minuten weken en spoel goed af. Zet 350 g water op het vuur en breng het aan de kook. Doe de rijst erin, laat 10 minuten koken en laat daarna 10 minuten rusten. Meng de rijst met 6 el sushiazijn en 2 el mirin. Laat alles afkoelen. Meng de zure room met een mespunt wasabi, zout en limoenrasp.

De opbouw
Schik de komkommer in een rechthoekje en bedek met 1 cm sushirijst. Leg vervolgens tonijnplakjes, kruiden met sesamolie, peper en keukenzout. Schik alles dakpangewijs. Werk af met komkommerrolletjes, wasabiroom, zeebes, radijs en een krokantje van sesam en zwarte peper.

Met dank aan Restaurant Esmeralda.

Share
This entry was posted in Magazine 3. Bookmark the permalink.