Smakelijk

Gebakken en gegrilde Sint-Jakobsvruchten met ‘vergeten groenten’

Ingrediënten:

2 Sint-Jakobsvruchten
Peper & zout
Kervelstengels
Schorseneren
Peterseliewortel
Aardpeer
Paarse wortel
Radijs
Boekweit
Zeekraal
Sezamzaad & olie
Yuzu of limoen

Bereiding:
Haal de Sint-Jakobsvrucht uit de schelp en verwijder de koraal. Spoel lang onder koud water om zand te verwijderen. Marineer de Sint-Jakobsvrucht in olijfolie en sezamzaadolie gedurende een ½ uur.

Kook de gewassen kervelstengels kort in gezouten kokend water. Snij ze in twee en laat lichtjes kleuren in olijfolie. Snij de geschilde wortelpeterselie in lange reepjes en bak lichtjes aan in half gezouten boter. Rasp de geschilde aardpeer en vermeng met sezamzaadolie en een beetje citroen om verkleuring te vermijden. Voor een krokante toets gebruiken we gefruite fijn gesneden schorseneren en gewassen zeekraal. Bak de Sint-Jakobsvrucht na kruiding met peper en zout in olijfolie en bewaar warm. Rooster de andere Sint-Jakobsvucht en plaats deze in een voorverwarmde oven aan 180° gedurende een viertal minuten.

Smakelijk!

Share
This entry was posted in Magazine 16. Bookmark the permalink.