Het NY van Jacqueline Goossens

De beste insider-tips


Jacqueline Goossens woont al ruim dertig jaar in New York en kent de wereldstad als haar broekzak. Speciaal voor KH verklapte ze haar vijf favoriete adresjes van deze metropool. Voortaan kan je er de sfeer van het bruisende stadsleven opsnuiven zoals een echte local.

1. Chocolademelk in Manhattan

‘s Avonds ga ik zelden uit eten, maar voor het ontbijt ligt dat anders. Vrienden en werkrelaties kennen intussen wat ik mijn ‘bijkantoor’ in downtown Manhattan noem. Het is gelegen in het oudste deel van Manhattan, niet ver van Wall Street. Ik ben geen koffiedrinker, geef mij maar chocolademelk. Op dit en het volgende adres bereiden ze deze godendrank met kennis van zaken:

Le Financier
62 Stone Street
New York NY 10004
www.financierpastries.com

2. Belegde broodjes

In de Upper East Side hou ik van een laat ontbijt met een van hun belegde broodjes in de Milanese pasticceria. En met een heerlijke mok chocolademelk, natuurlijk.

Sant Ambroeus
1000 Madison Avenue
New York NY 10021
www.santambroeus.com

3. Bar en terras nabij WTC

Een plaats waar ik vaak gasten mee naar toe neem is de bar en het terras op de vijfde verdieping van het nieuwe W Downtown hotel. Je hebt er een uitstekend zicht op de heropbouw van het World Trade Center. Leuk detail: de bijzonder ondernemende general manager is de West-Vlaamse Sofia Vandaele.

W New York Downtown
123 Washington Street
New York NY 10004
www.wnewyorkdowntown.com

4. Neue Galerie en Frick Collection

New York telt mooie kunstpaleisjes waar het veel minder druk is dan in de grote musea. Twee musea op mensenmaat zijn ondergebracht in voormalige villa’s op Fifth Avenue, niet ver van Sant Ambroeus. In de Neue Galerie vind je vroeg 20ste-eeuwse Duitse en Oostenrijkse kunst en design. De Frick Collection toont hoogtepunten van Europese kunst van de 4de tot het midden van de 20ste eeuw.

Neue Galerie
1048 Fifth Avenue
New York NY 10028
www.neuegalerie.org

Frick Collection
East 70th Street
New York, NY 10021
www.frick.org

5. Vintage

Beacon’s Closet is een bekende tweedehandszaak in Williamsburg, Brooklyn. Je kunt er kleren, in goede staat en netjes, aanbieden die kritische ‘trendspotters’ in de winkel evalueren. Met enig geluk krijg je er cash voor of afslag op je aankopen. Williamsburg zelf is een voormalige arbeidersbuurt die vooral in het laatste decennium veel jong volk heeft aangetrokken met renovaties en onvermijdelijk duurder wordende woningen als gevolg.

Beacon’s Closet
88 N 11th street
Brooklyn NY 11211
www.beaconscloset.com

Share
This entry was posted in Magazine 5. Bookmark the permalink.