Aan tafel met Lieven Musschoot

Een restaurant voor elke dag van de week


Hoe innovatief zijn ontwerpen ook zijn, aan de eetdis is Lieven Musschoot een gewoontebeest. Maar toch gaat hij graag op restaurant, zeker als het in zijn eigen decor is. “Ik kan elke dag van de week gaan eten in een zaak die ik bedacht heb. Da’s toch prachtig?”

Maandag: barsalon

“Chef Hermes Vanliefde van het Barsalon weet hoe hij tapas moet maken. Zijn carpaccio’s van zalm, tonijn, kabeljauw of rund zijn niet te versmadden. Zeker in combinatie met een lekker glaasje wijn.”

BarsalonWebsite Barsalon
Langestraat 15
8000 BRUGGE

Dinsdag: Tête pressée

“Als ik bij Pieter Lonneville van Tête Pressée aan tafel schuif, moet ik geen twee keer nadenken: het rundvlees uit Vivenkapelle – eigen kweek nota bene – met mergpijp en dragonpickles, pommes fondants en de babypompoen alstublieft!”

Website Tête pressée
Koninging Astridlaan 100
8000 BRUGGE

Woensdag: Pure C

“In Pure C serveert Syrco Bakker een heerlijke vissoep, Tribute to my father, een recept van Sergio Herman, opgedragen aan zijn vader.”

Website Pure C
Blvd de Wielingen 49
4506 JK Cadzand-Bad
Nederland

Donderdag: Escabèche

“In de Escabèche kan Kim Verhasselt me het meest verleiden met de huisgemaakte garnaalkroketten met peterselie en citroen. Achteraf kies ik een licht hoofdgerecht, zodat die smakelijke chocoladetaart er toch nog bij kan.”

Website Escabèche
Dumortierlaan 94
8300 knokke-Heist

Vrijdag: Oud Sluis

“In Oud Sluis verbaast Herman zelf me keer op keer met zijn tarbot op de graat. Dat gerecht is in één woord perfect.”

Website Oud Sluis
Beestenmarkt 2
4524 EA Sluis
Nederland

Share
This entry was posted in Magazine 3. Bookmark the permalink.